Slim(mer) software nabouwen

Oude software weer als nieuw. Met de vertrouwde look & feel, maar dan sneller, beter en slimmer. Dat is slim software nabouwen. Herkenbaar en vertrouwd in gebruik voor alle gebruikers, maar dan techniek van nu.

Bewaar al het goede van je huidige software en voeg er nieuwe functies aan toe. Dat is waar het om draait bij het nabouwen van software voor jouw mensen. We gooien niets weg, maar we voegen wel veel toe.

Software wordt snel oud, zelfs als je het structureel onderhoudt. De wereld rondom software verandert voortdurend, en de eisen van je bedrijf groeien mee. Je kunt nieuwe software laten maken, maar je kunt ook slim je oude software laten nabouwen. Op die manier krijgt je verouderde software een frisse uitstraling.

Kortom, met software nabouwen wordt je oude software weer als nieuw. Wij bouwen je oude software opnieuw volgens de eisen van deze tijd. We verbeteren het ook op basis van jouw ervaringen en zorgen voor toegang via de cloud. Het beste van beide werelden.

Omdat het systeem wordt nagebouwd, hoeven je medewerkers niet opnieuw getraind te worden en zijn ze er meteen vertrouwd mee. Ze profiteren wel van software die beter, sneller en dus gebruiksvriendelijker is.

Wat is software nabouwen

Jouw vertrouwde software, helemaal veilig en bij de tijd, helemaal afgestemd op hoe jij zaken doet. Dat zijn maar liefst 3 voordelen als je ons je huidige software slim laat ombouwen. Maar er is meer! De software wordt beter gemaakt op basis van jouw ervaring. Wat kan handiger, sneller en efficiënter? Zo krijg je een software applicatie die niet alleen je processen ondersteunt, maar ook top presteert. Met alle nieuwe snufjes om te innoveren.

Tijdens het aanpakken loopt je huidige bedrijfsvoering geen gevaar. We testen eerst alles grondig in een ontwikkelomgeving voor een soepele overgang. Pas als alles naar wens is, voeren we het door in je bedrijf. Plus, Softdigital zorgt voor optimale beveiliging, verbetert de prestaties van je software en als je met meerdere apps werkt, regelen we een koppeling voor het uitwisselen van gegevens.

De voordelen van software nabouwen

  • Impact minimaal voor medewerkers (vertrouwd)
  • Toekomstbestendig, goed onderhoudbaar en uitbreidbaar
  • Naadloze overgang van oude op nieuwe software
  • Kosten- en tijdbesparend, snelle terugverdientijd
  • Verbeteringen op basis van uw ervaringen, slimmere software

5 voordelen op een rij

Er komt een moment dat de huidige software van je bedrijf vaker hapert, problemen geeft of gewoon niet meer meegroeit met je business. Misschien wil je nieuwe data vastleggen, sluit de software niet meer aan op je bedrijfsprocessen en wat je gebruikers willen, of voldoet het niet aan de (GDPR) regels. Dan is het hoog tijd om je oude software te upgraden.

Natuurlijk kunnen frustraties zoals een trage applicatie, overbodige handelingen door dubbele invoer, rommelige data, en een gebrek aan inzicht al genoeg redenen zijn om te investeren in het upgraden van je verouderde software.

Vaak kun je het onderliggende besturingssysteem niet meer updaten als het onderhoud voor het huidige softwarepakket is gestopt.

Wanneer software nabouwen

  • Het onderhoud van uw huidige softwarepakket is gestopt.
  • Er zitten bugs in uw huidige softwarepakket die niet hersteld kunnen worden.
  • Uw softwarepakket voldoet niet meer aan de (wettelijke) eisen.
  • Uw softwarepakket is niet device onafhankelijk.
  • Uw softwarepakket kan geen andere processen ondersteunen.

Tijd om in te grijpen, de zijn de 5 signalen

Er is geen software die we niet kunnen ombouwen. We kunnen alle oude software nieuw leven inblazen, upgraden en beveiligen. Dus ook jouw huidige software.

Of het nu gaat om een ERP-systeem, planningsgereedschap, CRM-systeem, verkoopgereedschap of pakketten zoals SAP of Microsoft - noem het maar op. Elke programmeertaal en elk programma (geschreven in bijvoorbeeld DOS, Cobol, Visual Basic, C++, Access en/of Excel) kunnen we slim ombouwen. 

Geen geheimen voor ons, en we besteden niets uit. We spreken bovendien gewoon Nederlands, wat zorgt voor heldere communicatie met korte lijnen.

Welke software kunnen wij nabouwen?

Bij het vernieuwen van software nemen we de functionaliteiten van je huidige software onder de loep. Samen met jou bekijken we wat voor nieuwe functies je nodig hebt of graag zou willen. Vervolgens bouwen en testen we stap voor stap de nieuwe software, afgestemd op je bedrijfsprocessen en groeiplannen. We leveren de software in kleine stukjes (sprints) op, afhankelijk van de omvang, zodat aanpassingen altijd mogelijk zijn. Ook zorgen we voor onderhoud en beheer, zodat je software up-to-date blijft, zowel technisch als functioneel. Kort gezegd: zo voorkomen we dat je software veroudert.

Een goede voorbereiding is cruciaal als het gaat om het opnieuw bouwen van software. Nadat we elkaar hebben ontmoet en enthousiast zijn geworden om met je mee te denken, beginnen we met een inventarisatie. Hiermee willen we een duidelijk beeld krijgen van de huidige situatie. We brengen je softwareomgeving in kaart, nemen samen de applicaties door en bespreken jouw wensen, knelpunten en mogelijke verbeteringen.

Stap 1: Inventarisatie softwareomgeving

Met de kennis die we verzamelen tijdens de inventarisatie, voeren we daarna een onafhankelijke analyse uit. We presenteren een goed doordacht advies inclusief een stappenplan en kostenraming. Je krijgt zelfs een eerste ontwerp te zien, zodat je een idee krijgt van de nieuwe look van je oude software. Een grondige analyse helpt ons om het softwareproject samen snel en succesvol af te ronden. Dit vertalen we naar een advies met een offerte waarop je kunt vertrouwen.

Stap 2: Analyse en advies

Vervolgens stellen we een team voor je samen dat de nodige software gaat bouwen en ontwerpen. Als dat goedgekeurd is, gaan we aan de slag met het bouwen. We maken de voorkant (wat jij ziet, zodat het herkenbaar blijft voor je gebruikers) en de achterkant (wat het doet, met verbeteringen en betere prestaties). We ontwikkelen dit stap voor stap met korte sprints. Ontwerp, bouw een prototype, testen en feedback voor elk klein onderdeel. We blijven dit nauwkeurig met je afstemmen, dus geen verrassingen achteraf.

Stap 3: Ontwikkelen en nabouwen

Stap voor stap, zorgt het team ervoor dat de overgang van de oude naar de nieuwe systeemomgeving soepel verloopt. We verplaatsen ook zo veel mogelijk gegevens van het oude naar het nieuwe systeem. Belangrijk om te weten: doordat wij je software opnieuw bouwen, loopt je huidige bedrijfsvoering geen gevaar. Wil je de nieuwe functionaliteiten eerst uitgebreid testen? Dat kan in een ontwikkelomgeving voordat je de overstap maakt. Deze snelle en efficiënte aanpak zorgt ervoor dat de ontwikkeltijd kort is en foutjes snel worden herstelt.

Stap 4: Migreren en opleveren

Wij leveren de gloednieuwe software altijd op met een standaard Web Application Scan. Met deze veiligheidsscan testen we de software applicatie grondig op de meest voorkomende beveiligingsrisico's. We gaan pas live als we geen enkele kwetsbaarheid vinden.

Wij zorgen er vervolgens voor dat je software altijd up-to-date is op ons eigen hostingplatform, En als je na een tijdje extra functies nodig hebt is dat geen probleem! Uitbreiden is altijd mogelijk, zodat de software makkelijk met je bedrijf kan meegroeien!

Lees alles over de ondersteuning die wij bieden

Stap 5: Onderhoud en beheer

Webshop product configurator
Kunststof kozijnen zelf samenstellen en bestellen met de online configurator
Bekijk case
Patiënt portaal
Patiëntportaal voor behandeling en onderzoek
Bekijk case
Recruitment platform
Interactief recruitment platform voor management functies
Bekijk case
Mobiele trainings app
Mobiele App om supermarkt managers te trainen op risk-management
Bekijk case

Vertel ons jouw verhaal

Heb je plannen voor e-commerce en hoe je die concreet kunt maken? Maka een vrijblijvende afspraak met ons, wij lujisteren naar jouw verhaal. Daarna zetten we concreet plan voor je op papier. Het beste van alles is dat deze service helemaal GRATIS is, zonder enige voorwaarden.

Om een afspraak te maken, kun je het onderstaande formulier invullen. We zullen binnen een dag contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Je kunt ons ook rechtstreeks bellen op het nummer 085-1301476

We kijken ernaar uit om met je samen te werken en je idee tot leven te brengen.

Benieuwd hoe wij kunnen helpen?

*Invullen vereist

Website laten maken