Welkom in de wereld van de supermarkt

Ahold in Control gaat over het nemen van risico's - elke dag, zowel grote als kleine - op een verantwoorde manier. We zijn allemaal verantwoordelijk voor het begrijpen en beheren van de risico's waarmee we te maken hebben en voor het naleven van wetten en interne regels. We hebben jouw hulp nodig om jouw deel te doen.

Deze app traint op de deze risico's, in 10 minuten begrijpen wat dit betekent.

Doe de test
supermarkt%20trainings%20app 1

De uitdaging

We kregen een specifiek verzoek om de training die we hadden ontwikkeld, samen met de grafisch ontworpen slides, om te zetten in een dynamische app met levendige animaties. Het doel was om de gebruikers een interactieve en boeiende ervaring te bieden.

 

Bij het implementeren van de animaties kwamen we echter voor een uitdaging te staan. Animaties vereisen relatief veel bronnen om soepel te kunnen werken, en het verminderen van laadtijden was essentieel. Dit gold vooral voor mobiele telefoons, waarbij een snelle en vloeiende animatie absoluut noodzakelijk was.

Tot slot wilde men graag zelf teksten kunnen aanpassen en vertalen om de app op deze maniet tijdens het gebruik te optimaliseren.

supermarkt%20trainings%20app 2

De oplossing

Om aan de vereisten te voldoen, hebben we grondig onderzoek gedaan naar optimalisatiemogelijkheden. We hebben verschillende technieken toegepast, zoals het minimaliseren van de bestandsgrootte van de animaties, het gebruik van gecomprimeerde formaten en het optimaliseren van de algehele prestaties van de app.

Daarnaast hebben we gebruikgemaakt van geavanceerde cachingmechanismen om de laadtijden te minimaliseren. Hierdoor konden we de animaties snel en naadloos laten werken, zelfs op apparaten met beperkte bronnen.

 

Bovendien hebben we specifieke optimalisaties toegepast voor mobiele apparaten, zoals het gebruik van hardwareversnelling en het optimaliseren van de animaties voor kleinere schermen. Dit zorgde ervoor dat de app soepel en responsief bleef, zelfs op telefoons met lagere specificaties.

supermarkt%20trainings%20app 3

Het resultaat

We hebben met veel toewijding en expertise gewerkt aan het omzetten van de training en de slides naar een dynamische app met levendige animaties. Door uitgebreid onderzoek en optimalisaties konden we een boeiende en vloeiende gebruikerservaring creëren, zelfs op mobiele apparaten met beperkte bronnen.

Uiteindelijk hebben we de app opgeeverd in 3 talen: Engels, Nederlands en neerlands en Tsjechisch.

 

Met ons eigen sd.ONE platform is men nu in staat om zelf de app te onderhouden, in meerdere talen en middels een export te koppelen naar hun eigen e-learning systeem.

De koppeling met LMS gaat via SCORM (Sharable Content Object Reference Model). Het is een verzameling standaarden en specificaties die in het ontwikkelen van
e-learningtrainingen kan worden toegepast. SCORM biedt een norm met als doel gegevens meetbaar en uitwisselbaar te maken in Learning Management Systemen (LMS).

Ander werk waar we samen trots op zijn