Geen handwerk meer met duurzame API-koppeling

Wanneer een webapplicatie wordt gekoppeld aan bestaande systemen binnen jouw organisatie en die van klanten en leveranciers, neemt de kracht van deze oplossing alleen maar toe. Het uitwisselen van gegevens verloopt daarmee namelijk aanzienlijk makkelijker, sneller en goedkoper.

Een API (Application Programming Interface) is een gestandaardiseerde technische "stekker" naar je bedrijfs-database (bv. producten-database Bol.com) of naar je webservice (bv. de betaalmodule van iDeal). API's ontsluiten de "technische achterkant" en zijn onmisbaar voor het ontwikkelen van mobiele apps of webapplicaties.

Waarom een API

Het bouwen van een duurzame koppeling is specialistisch werk en vergt vergaande technische kennis. Er zijn namelijk vaak meerdere mogelijkheden om systemen met elkaar te integreren: API/Webservices, webhooks of (S)FTP. We helpen u graag bij het maken van de juiste keuze en een succesvolle realisatie.

Zo verzorgen wij koppelingen met jouw software op basis van bijvoorbeeld CSV, JSON of XML.

Mogelijkheden API

  • Uitgebreide monitoringsystemen en zeer hoge kwaliteit webontwikkeling dankzij onze infrastructuur
  • Technisch bedrijfskundig basis, we snappen dus ook waarom en hoe data overgezet moet worden
  • Snelle oplevering van de koppeling en een focus op een lange termijn samenwerking

Daarom onze API-koppelingen

CSV en XML via (S)FTP

Door middel van bijvoorbeeld nachtelijke exports en imports wordt data uitgewisseld tussen systemen, denk aan product- en klantinformatie

API/Webservice

Moderne software beschikt over een eigen stekkerdoos om zo informatie uit te wisselen. Dit is een duurzame en solide oplossing voor het (live) verwerken van grote hoeveelheden data.

Webhooks

Vergelijkbaar met Webservices, maar dan event-based. Per mutatie wordt automatisch een aanroep gedaan om data bij te werken, bijvoorbeeld voor e-mailadressen op een maillijst.

Single Sign-On (SSO)

Eenvoudig met één gebruikersnaam en wachtwoord inloggen in diverse applicaties. Door het bouwen van dergelijke koppelingen hoeven medewerkers of klanten minder vaak in te loggen met verschillende wachtwoorden.

Meer technieken voor systeemintegratie