13 geweldige gratis Chrome-extensies voor SEO

Elke SEO-tool is anders.
Sommige hebben betere zoekwoordgegevens, andere hebben betere linkgegevens, andere geven bFnexxiteetere technische suggesties, met andere woorden, er is geen perfecte tool.
Bovendien kan betalen voor een handvol SEO-tools duur zijn en is het niet realistisch
Maar maak je geen zorgen, want vandaag sta ik op het punt je leven een beetje makkelijker te maken. Hier zijn 13 gratis Chrome-extensies die u zullen helpen met uw SEO.

Het mooie is dat wanneer je ze allemaal combineert, je alles hebt wat je nodig hebt.
Dus hier gaat we.

Extensie 1: Zoekwoordsurfer
Het maakt niet uit of u Ahrefs of SEMrush gebruikt, er is één ding dat al deze tools gemeen hebben.

U als gebruiker moet er steeds naar terugkeren om de zoekwoordgegevens te krijgen die u nodig heeft.

Zou het niet eenvoudiger zijn als u in uw Google-browser zoekwoordinzichten en enkele backlinkinzichten kunt krijgen?

Met Keyword Surfer kunt u via de interface van Google inzicht krijgen. Dus wanneer u ergens naar zoekt, ziet u zowel het algemene zoekvolume als het volume binnen uw regio.Bovendien zie je een lijst met suggesties en zoekvolume in de zijbalk.


En als je wat verder naar beneden scrolt, zie je hoeveel backlinks elk resultaat heeft, wat je een globaal idee geeft van hoeveel links je nodig hebt om in de top 10 te komen.Extensie # 2: Moz
Domeinautoriteit is een metriek samengesteld door Moz. Over het algemeen geldt: hoe hoger uw domeinautoriteit, hoe hoger uw ranglijst.

Moz heeft een Chrome-extensie genaamd Mozbar gemaakt die u de domeinautoriteit en paginabevoegdheid voor elke pagina op internet vertelt.Deze extensie is handig wanneer u op internet surft en potentiële concurrenten onderzoekt, omdat het u snel zal laten zien hoe u zich tot hen opstapelt en terwijl u door hun site gaat, kunt u gemakkelijk hun meest gezaghebbende pagina's zien die u moet analyseren.


Extensie # 3: Similar web
Op internet is populariteit alles. We willen allemaal meer verkeer.

Hoewel meer verkeer niet altijd meer inkomsten betekent, is dat in de meeste gevallen wel het geval.

Van alle tools die er zijn, heb ik ontdekt dat Similar Web de meest nauwkeurige verkeersschattingen geeft in vergelijking met iemand anders.

Met de Similar Web extensie kunt u nu verkeersgegevens ophalen zonder terug te gaan naar hun site.Het eerste dat u met deze extensie kunt zien, zijn verkeersgegevens van de afgelopen zes maanden. Het splitst zelfs het bouncepercentage, de gemiddelde pagina's per bezoek en de duur van het bezoek op.

En terwijl je naar beneden scrolt, kun je zien uit welke landen de bezoekers komen.Last but not least toont het u ook de verkeerssamenstelling voor elke site. Komt het verkeer van zoekmachines, sociale media, verwijzingsbronnen of zelfs verkeer naar de site?
Extensie # 4: Redirect Path
Redirect Path is niet zo bekend als een extensie, maar als je technische SEO doet, is het een must.

Naarmate de tijd verstrijkt, zullen je URL's veranderen. Of dat nu uit een nieuwe structuur komt of als u oude inhoud verwijdert en uw pagina's consolideert, deze extensie zal u vertellen wanneer er iets misgaat.

Via Redirect Path kun je snel zien of een redirect kapot is of correct werkt.
Extensie # 5: Buzzsumo

Of je nu van Facebook houdt of er een hekel aan hebt, het is nog steeds een populaire site die veel verkeer kan genereren.

Terwijl u op internet surft, zult u natuurlijk enkele artikelen lezen. Sommigen van hen zullen op de site van uw concurrent staan en u vraagt zich misschien af  of het artikel het goed heeft gedaan of niet.Met behulp van de Buzzsumo-extensie kunt u zien hoeveel sociale shares een bepaald artikel heeft, evenals hun backlinks.

Je kunt zelfs alle populairste artikelen van die website bekijken op basis van sociaal delen en het aantal backlinks.

Dit geeft je een goed idee over het type inhoud dat je nodig hebt om te gaan produceren.


Extensie # 6: Meta SEO Inspector
Fouten kunnen uw verkeer echt doden.

De kleinste dingen zoals uw metatags kunnen een grote impact hebben op uw ranglijst, dus zorg ervoor dat ze volledig zijn geoptimaliseerd.

Met Meta SEO Inspector kunt u snel zien of uw metatags correct zijn ingesteld.Zoals u kunt zien in de bovenstaande schermafbeelding, worden fouten gemeld.

Met dat voorbeeld leerde ik al snel dat een van mijn pagina's geen metatag voor open grafieken heeft . Dat betekent dat wanneer mensen die pagina op het sociale web delen, deze mogelijk niet correct wordt weergegeven, wat betekent dat ik niet zoveel verkeer op sociale media zal krijgen.


Extensie # 7: Check My Links
Net als bij de Redirect Path-extensie, aangezien u meer tijd besteedt aan technische SEO en het analyseren van uw concurrentie, hoe meer linkgegevens u heeft, hoe beter.

En externe links zijn niet de enige die kunnen helpen om uw ranking te verbeteren.

Het kennen van gegevens over interne links is ook belangrijk.

Check My Links geeft u alle interne linknummers die u nodig heeft wanneer u door een pagina op uw site (of die van uw concurrentie) bladert.
Extensie # 8: Pagespeed Insights
Laadtijd heeft niet alleen invloed op conversies, maar ook op uw ranglijst.

Aangezien bijna 60% van de zoekopdrachten wordt uitgevoerd vanaf mobiele apparaten , is uw laadtijd nu belangrijker dan ooit.

Via de Pagespeed Insights extensie kunt u snel zien wat u moet doen om uw laadtijd op elke pagina op uw site te verbeteren.En als u een score ziet die u niet bevalt, klikt u gewoon op "meer nodig" en het brengt u naar een gedetailleerd rapport dat u als volgt feedback geeft:Als je veel fouten vindt, wil je ze corrigeren, want na verloop van tijd zal dit je ranking verbeteren.


Extensie # 9: SEO Minion
Bij SEO draait alles om het lange spel.

Als u slechts 10 minuten per dag besteedt aan het maken van verbeteringen, kan dit een jaar lang een enorme impact hebben op uw verkeer.

Een gemakkelijke manier om elke dag werk gedaan te krijgen is via SEO Minion.Een taak waar mijn team constant naar kijkt via SEO Minion zijn verbroken links.

U wilt deze op uw website repareren. Bovendien kunt u het gebruiken om verbroken links op andere websites te vinden en ze vervolgens aan te raken om de verbroken link naar een van uw site te vervangen.Een andere manier om uw SEO-verkeer te laten groeien, is door uw inhoud in andere talen te vertalen.

Deze extensie splitst ook hreflang-gegevens op, die nodig zijn wanneer u zich op andere regio's en talen richt.U krijgt gegevens over uw SEO op de pagina.
Extensie # 10: SEOquake
SEOquake is de gemakkelijkste manier om een ??gedetailleerd overzicht van uw site te krijgen.

De extensie biedt een gedetailleerd overzicht van zaken als je Alexa-rang, indexeringsinformatie voor Google en Bing en je SEMrush-rang.Van daaruit kunt u in specifieke rapporten duiken, zoals een dichtheid of diagnoserapport.

Het dichtheidsrapport verdeelt de zoekwoorddichtheid op een bepaalde pagina.U hoeft niet geobsedeerd te zijn door de dichtheid van zoekwoorden, maar in het algemeen is de kans groot dat als u geen trefwoord noemt waarvoor u wilt rangschikken, u er niet voor zult rangschikken.

Het diagnoserapport splitst de SEO-elementen op de pagina op een bepaalde pagina op.En de meest gebruikte functie van SEOquake is wanneer je een Google-zoekopdracht uitvoert. U krijgt informatie op elke site die op de ranglijst staat.
Extensie # 11: Ninja Outreach
Het maakt niet uit hoeveel SEO op de pagina u doet, u zult niet goed scoren als u geen links bouwt.

Ik weet dat je dit deel van SEO haat, maar handmatige outreach is een van de beste manieren om links te bouwen, ook al is het vervelend.

Een manier om het gemakkelijker te maken is via Ninja Outreach. Deze extensie toont u alle e-mailadressen die aan een bepaald domein zijn gekoppeld.Zodra u een relevante site hebt gevonden die u wilt benaderen voor een backlink-mogelijkheid, kunt u hun contactgegevens met een klik op de knop ophalen en beginnen met het maken van uw aangepaste e-mail.


Extensie # 12: Keywords Everywhere
Dit is waarschijnlijk de meest populaire extensie die er is voor SEO's.

Keywords Everywhere is geweldig voor iedereen die trefwoordonderzoek doet.

Ga gewoon naar Google en typ een zoekwoord in waarin u geïnteresseerd bent. Keywords Everywhere toont u een waslijst met andere gerelateerde termen waar u ook naar kunt zoeken.U kunt de lijst snel exporteren en vervolgens een hoofdlijst samenstellen van zoekwoorden die het waard zijn om te targeten.

Het handige aan Trefwoorden overal is dat de gegevens rechtstreeks binnen Google worden verstrekt in plaats van naar een specifieke tool te gaan.


Extensie # 13: Fatrank
Hoewel het een slechte gewoonte is, als SEO's, zijn we allemaal geobsedeerd door ranglijsten.

Een andere gemakkelijke oplossing om te zien hoe je rangschikt is door Fatrank te gebruiken .

Het enige dat u hoeft te doen, is naar uw site gaan, op de Fatrank-extensie klikken en een trefwoord typen om te zien of u ervoor rangschikt.Als je in de top 100 staat, zal het je de exacte positie vertellen.

Als je dat niet doet, laat het je weten dat je niet in de top 100 staat.

Ik gebruik dit als een steekproef om er zeker van te zijn dat ik het goed doe na een grote update van het Google-algoritme .


Conclusie
Er zijn veel opties als het gaat om SEO. Je hoeft alleen degenen te vinden die goed voor je werken.

Een gemakkelijke plaats om te beginnen is met de extensies die ik hierboven noemde.

U hoeft ze niet allemaal te gebruiken, want het kan een beetje overdreven zijn ... maar u kunt ze allemaal gebruiken of een combinatie om ervoor te zorgen dat uw site is geoptimaliseerd.

Wat heb je te verliezen? Test ze uit, ze zijn gratis.