9 effectieve backlinking-strategieën voor 2023

  1. Sluit uw link in nieuwsbrieven in
  2. Gast posten
  3. Nodig gastauteurs uit
  4. Koppelbare koppelingen publiceren
  5. Neem contact op met de Linkerati
  6. Niet-gekoppelde merkvermeldingen
  7. Link terugwinning
  8. Herstel gebroken links
  9. Gebruik de links van uw concurrent


Linkbuilding is een essentieel onderdeel van het opbouwen van het concurrentievermogen van uw website. De kwaliteit van de links die u maakt, overtreft altijd de kwantiteit. Door backlinking-strategieën te implementeren die hoogwaardige links opleveren, kunt u zeer gerichte verkeersstromen genereren van websites die uw klanten bezoeken.

In dit artikel leert u de meest effectieve strategieën die niet alleen het meest tellen voor uw positie in de zoekmachines, maar ook leiden tot meer bezoekersstromen die klanten worden.

Sluit uw link in nieuwsbrieven in
Van alle backlinking-strategieën in dit artikel is deze methode een manier om je backlink te plaatsen op een plek die je concurrentie niet kan vinden of misbruiken - een nieuwsbrief. Het is natuurlijk logisch om links naar uw website te plaatsen vanuit uw eigen nieuwsbrief, maar het echte geld zit in de nieuwsbrieven van andere populaire blogs.

Beschouw deze strategie als een outreach-campagne. Abonneer u op elke nieuwsbrief die inhoud publiceert in uw niche. Neem contact op met de site-eigenaar en denk eraan om een ??relatie op te bouwen voordat u vraagt ??of u een link naar uw site wilt opnemen. U hoeft geen SEO-consultant te zijn om deze methode effectief te implementeren.

Zelfs als u bereid bent te betalen voor plaatsing in hun nieuwsbrief, zullen veel site-eigenaren er bijzonder op letten toegang te verlenen tot hun e-maillijst. Zorg ervoor dat uw inhoud van hoge kwaliteit is en dat de e-maillijst uit een doelgroep bestaat.

Eén nieuwsbrief die naar duizenden mensen gaat, kan heel wat traffic, leads en nieuwe klanten genereren.

Gast posten
Het publiceren van inhoud op een site die gastposts accepteert, is een vorm van linkbuilding die uw ranking effectief kan verbeteren. Gastposting biedt u de mogelijkheid om gerelateerde inhoud te publiceren op een autoriteitssite met een gezonde verkeersstroom. Dit omvat drie van uw basisvereisten voor het kwalificeren van een backlink van hoge kwaliteit.

Er zijn valkuilen bij deze methode en het kan schadelijk zijn voor je ranking als het slecht wordt gedaan. Vermijd het publiceren van artikelen op niet-gerelateerde blogsites die geen duidelijke relatie vertonen met de inhoud die u publiceert. Vermijd websites die een slechte verkeersstroom hebben of een soort straf dragen, omdat ze de geloofwaardigheid van uw site nadelig kunnen beïnvloeden.

Aanbevolen literatuur: hoe belangrijk is gastbloggen in 2020?

Kies uw potentiële klanten om de juiste redenen en publiceer uw inhoud niet alleen ter plaatse, want zij bieden u de mogelijkheid. Kies de sites waarop u wilt worden gepubliceerd om de juiste redenen (relevantie, gezondheid en goede statistieken) om de beste resultaten te krijgen.

Nodig gastauteurs uit
Nodig auteurs, influencers en geweldige schrijvers uit om inhoud op uw blog te publiceren. Bied een goed voorstel om hun artikel te promoten om de beste schrijvers in uw niche te verleiden. Zorg ervoor dat ze uw aanbod begrijpen als een kans om toegang te krijgen tot uw netwerk, wat meer verkeer naar hun site zal opleveren.

Mensen zullen zichzelf promoten, zodat het een uiterst effectieve tactiek kan zijn om hoogwaardige inhoud en de extra links en verkeer van het netwerk van de gastauteur te krijgen. Deze methode van linkbuilding verbetert uw linkprofiel en zorgt voor diversiteit in de inhoud die u publiceert.

Koppelbare koppelingen publiceren
Wanneer u inhoud voor uw site maakt, publiceert u inhoud waarnaar anderen graag zullen linken. Publiceer white papers, statistieken of vermakelijke opiniestukken die waarde toevoegen aan het publiek van een andere site.

Hubspot publiceert elk jaar tal van statistieken die duizenden backlinks aantrekken door schrijvers het bewijs te leveren om specifieke punten te bewijzen. Ze zijn een bron geworden voor veel schrijvers en hebben zichzelf gevestigd als een autoriteit in de marketingniche.

Wanneer uw inhoud waarde toevoegt aan schrijvers en lezers, is het oneindig veel gemakkelijker om andere websites te vragen om naar uw inhoud te linken.

Neem contact op met de linkerati
Een van de veiligste en meest effectieve manieren om backlinks te bouwen, is via een outreach-campagne . Rand Fishkin bedacht de term "linkerati" die verwijst naar een groep mensen die waarschijnlijk naar websites linken wanneer ze inhoud publiceren. Bouw relaties op met de linkerati, zodat u in de loop van een relatie naar hen kunt gaan voor links in plaats van een eenmalige link.

De eerste plaats om naar links te vragen is die van uw eigen netwerk. Denk aan iedereen die u kent die een website bezit om uw eerste laag prospects te creëren in uw outreach-campagne. Het is gemakkelijk om vrienden, collega's en zakenpartners om een ??link te vragen en als uw inhoud goed is, waarom zouden ze u dan geen link geven?

Bedenk de beste backlinks die uw bedrijf ten goede zouden komen als Google niet bestond. Welke websites zouden uw toekomstige klanten bezoeken en hoe kunt u ervoor zorgen dat die sites naar de uwe linken?

Wanneer u uw lijst met mogelijke links heeft, neem dan contact op met de site-eigenaren of redacteuren voordat u om links vraagt. Kom nooit rechtstreeks de poort uit en vraag om een ??link voordat u enige geloofwaardigheid vestigt.

Site-eigenaren krijgen elke dag verzoeken om links en om die wolk van spam te doorbreken, moet u opvallen met enig inzicht en interactie.

Neem contact op via sociale media door een gesprek aan te gaan en rechtstreeks vragen te stellen of inzichtelijke opmerkingen te geven. Bouw uw geloofwaardigheid op en zorg ervoor dat de persoon kan herkennen wie u bent voordat u direct naar buiten komt met een verzoek om een ??link.

Niet-gekoppelde merkvermeldingen
Van alle backlinking-strategieën die resultaten opleveren, hebben niet-gekoppelde merkvermeldingen een zeer hoog slagingspercentage. De strategie is vrij eenvoudig en effectief als uw bedrijf een semi-bekend merk is. De strategie is om erachter te komen wie en waar uw bedrijf online is genoemd en om contact op te nemen en te vragen dat uw naam wordt omgezet in een klikbare link.

De reden dat deze methode een hoger slagingspercentage heeft dan andere backlinking-strategieën is dat als mensen je al in een artikel noemen, ze je werk duidelijk leuk vinden en het niet erg vinden om de link toe te voegen.

Link terugwinning
In deze methode voor het maken van links bereikt u site-eigenaren die in het verleden naar u hebben gelinkt, maar om een ??of andere reden bent u de link kwijtgeraakt. Deze methode van linkbuilding vereist dat u een tool heeft die backlinks bewaakt of uw linkgeschiedenis nauwkeurig kan rapporteren.

Deze backlinkstrategie bestaat uit drie fasen: het identificeren van de verloren link, het identificeren van de reden waarom deze verloren is gegaan en vervolgens contact opnemen met de linkwebsite.

U wilt niet alleen een lijst maken van alle links die u bent kwijtgeraakt, maar u wilt ook bepalen welke zelfs de moeite waard zijn om te worden vervangen.

Exporteer de resultaten van verloren links en verwijder de links waarvan u al weet dat ze spam of websites van slechte kwaliteit zijn. Controleer handmatig alle links waarvan u niet zeker weet of de website een goede link voor uw site is.

De meest recente links die verloren zijn gegaan, zouden een iets hogere prioriteit moeten krijgen. Contact opnemen met webmasters over iets dat een week geleden is gebeurd, is veel gemakkelijker op te lossen dan iets dat zes maanden geleden is gebeurd, dus begin met het meest recente en werk terug.

Zodra u uw lijst heeft voltooid, wilt u er zeker van zijn dat u een idee heeft waarom de link is verloren gegaan om de site-eigenaar zo goed mogelijk aan te spreken. Als hun pagina is bijgewerkt en iemand gewoon is vergeten uw link toe te voegen, kan het een eenvoudige e-mail zijn waarin u wordt gevraagd om uw link weer in het artikel toe te voegen.

Als de pagina is bijgewerkt en er is een andere website waarnaar wordt gelinkt in plaats van de uwe, kan het zijn dat de inhoud op uw pagina moet worden bijgewerkt.

Voordat u de site-eigenaar een e-mail stuurt, moet u ervoor zorgen dat uw inhoud is bijgewerkt om een ??betere versie te zijn dan de site die u voor de link heeft gestoten.

Een ander scenario is dat de pagina mogelijk is verwijderd of verplaatst. In dit geval wilt u zien of de site-eigenaar vanaf een andere pagina naar u heeft gelinkt. Dit bespaart u tijd en schaamte door te vragen om een ??link te vervangen wanneer deze al naar u heeft gelinkt vanaf een andere pagina.

Als de pagina helemaal is verwijderd, zoek dan een andere pagina met inhoud die geschikt is om naar uw eigen pagina te linken. Als ze uw inhoud voldoende leuk vonden om u in de eerste plaats de link te geven, is het misschien gewoon een kwestie van het vinden van de juiste pagina, dus doe het onderzoek om de optie te bieden.

In ieder geval, als u erachter komt waarom de link verloren is gegaan, kunt u een overtuigender e-mail opstellen om uw zaak te bepleiten. U wilt niet behoeftig of opdringerig overkomen, maar als u weet waarom u de link bent kwijtgeraakt, kunt u de site-eigenaar een oplossing bieden om hun beslissing te beïnvloeden en het proces te stroomlijnen.

Gebroken links herstellen
Creëer meer waarde in uw verzoek om te worden gelinkt door gebroken backlinks op een site te vinden en uw URL als vervanging aan te bieden. Een populaire blog wordt overspoeld met verzoeken om backlinks, dus door meer waarde aan uw aanbod toe te voegen, kunt u zich onderscheiden van de rest.

Gebroken links worden beschouwd als een bron van slechte gebruikerservaring. Wanneer een link een gebruiker naar een ontbrekende pagina leidt, kan dit frustrerend en enigszins vervelend zijn. Te veel van die op uw site kunnen uw SEO negatief beïnvloeden.

Door de website-eigenaar op de hoogte te stellen van verbroken links op hun site, doe je ze een plezier, omdat het een manier is om de prestaties van hun site te verbeteren.

Dit komt perfect overeen met uw linkverzoek omdat de site-eigenaar een andere pagina nodig heeft om naar te linken om de situatie op te lossen (of de link helemaal te verwijderen). Zorg dat er inhoud klaarstaat om de link te vervangen, het enige wat u nodig heeft, is uw URL als vervanging vermelden. U kunt The Wayback Machine ( archive.org ) gebruiken om te zien naar welke inhoud de link is verwezen om een ??betere, meer bijgewerkte versie te maken.

De waardering voor het verbeteren van hun site en het gemak van het hebben van inhoud om de verbroken link onmiddellijk te vervangen, dragen bij aan uw kansen om de link te verwerven.
Het vinden van gebroken backlinks voor reparatie is een van de vele backlinkstrategieën voor 2020

De tool bij uitstek voor het vinden van verbroken links is Ahrefs. Genereer eenvoudig een backlink-rapport en klik op het tabblad met gebroken links. U kunt URL's filteren op basis van uw criteria, zoals het aantal uitgaande links en woordgroepen.

Vind mogelijkheden voor backlinking in het linkprofiel van uw concurrent
Er zijn veel keuzes voor software om u een gedetailleerd backlinkrapport te bieden. Gebruik de tool van uw keuze om een ??rapport te genereren op de pagina's met de hoogste ranking voor uw zoekwoord.

Houd er rekening mee dat het niet uitmaakt wat uw concurrentie is gerangschikt, u kunt er niet zeker van zijn dat elke link die ze in hun rapport hebben een positieve invloed op uw site heeft. Zorg ervoor dat u elke link controleert door niet alleen de domeinstatistieken te controleren, maar ook door de relevantie van de website te beoordelen en of deze verkeer krijgt.
Moz backlink-rapport met de backlinks met de hoogste DA

Begin eerst met de sites met hoge DA (als je Moz gebruikt) en werk je een weg door de lijst. Een link vanaf een domein met een hoge autoriteit levert het meeste voordeel op voor uw site als deze relevant is en de site gezond is.
Wat maakt een kwalitatieve backlink?
Relevantie

De relevantie van gekoppelde inhoud voor de koppelende inhoud is de belangrijkste factor voor het bijdragen van waarde. Bij het verkennen van koppelingsmogelijkheden is een identificeerbare relatie tussen de twee pagina's vereist om relevantie aan te tonen. Biedt de site een hoogwaardige verwijzing op basis van de inhoud die naar de uwe zou linken? Is de site in dezelfde branche of een geschikte branche die de bevoegdheid heeft om een ??kwaliteitsverwijzing te maken?
Gezondheid

De tweede factor die moet worden vastgesteld, is of de site gezond is. Er moet een gezond verkeersvolume zijn dat door de site stroomt om een ??goede zoekzichtbaarheid aan te geven.

Als de site rangschikt voor meerdere zoekwoorden, geeft dit aan dat het waarde biedt aan zijn publiek. Dit geeft ook aan dat een link van die site verkeer naar uw site zal sturen met gelijkgestemde bezoekers die interesse hebben in de inhoud die u aanbiedt.
Gezag

Ten slotte kunnen de statistieken die de site bezit van invloed zijn op uw site. Als het een gevestigde autoriteit is in uw niche en een hoge domeinautoriteit (of domeinbeoordeling of vertrouwensstroom) heeft, wordt er autoriteit overgedragen aan uw domein. Als alle andere dingen gelijk zijn, zal een link vanuit een domein met een hoge autoriteit uw site beter laten scoren dan die van een domein met een lage autoriteit.
Links moeten worden gezien als verwijzingen

Een van de bepalende componenten van het algoritme van Google is de kracht van het backlinkprofiel van een website. Een sterke analogie hiervan is dat links geacht worden te dienen als verwijzingen naar andere websites. Het hele concept van een link is om de inhoud van een andere website te delen, omdat dit de gebruikerservaring zal verbeteren, wat de site waarnaar wordt gelinkt, crediteert.

Vanuit dit perspectief is het gemakkelijk te zien hoe de relatie tussen twee pagina's een grote rol speelt bij het bepalen van de kwaliteit van een link. Als een website in dezelfde niche als de uwe opereert, publiceren ze hoogstwaarschijnlijk vergelijkbare inhoud, wat de kans vergroot dat een link vanaf deze site relevant is.

Na de kolibrie-update en elke update sinds het vermogen van Google om de betekenis van inhoud te bepalen, is het ongelooflijk nauwkeurig geworden en is het bouwen van links voor altijd veranderd. De relatie tussen de twee pagina's is een uiterst belangrijk onderdeel van het bepalen wat een kwaliteitslink bepaalt. Zonder een contextuele verbinding zijn links zinloos en kunnen ze zelfs schadelijk zijn.
PageRank vs. autoriteit

PageRank is een waarde die Google toekent aan pagina's die de mogelijkheid tot rangschikking vertegenwoordigen. Sinds Google is gestopt met het publiceren van PageRank, hebben we vertrouwd op tools van derden om waarden te helpen toewijzen op basis van de linkkenmerken van de pagina.

Domeinautoriteit is een algemeen aanvaarde term die door Moz wordt gebruikt en die wordt gebruikt om het aantal koppelingsdomeinen en hun kwaliteit te meten. Naast Moz bieden Ahrefs en Majestic populaire manieren om de classificatiekenmerken van domeinen te meten, die we gewoonlijk 'autoriteit' noemen. Opgemerkt moet worden dat alle drie de tools in een bepaalde situatie zeer vergelijkbare waarden of sterk verschillende beoordelingen van een domein zouden kunnen bieden.

Dit geeft aan dat geen enkele tool goed kan beoordelen wat Google gebruikt om de PageRank te bepalen en mag alleen worden gebruikt als een aanwijzing bij het bepalen van de waarde van een link. Hoewel veel mensen sterk op deze tools vertrouwen om koppelingsmogelijkheden te ontdekken, vertegenwoordigt geen van deze tools wat Google als PageRank gebruikt. Elke tool is slechts een maatstaf voor hoe elk bedrijf het rangschikkingsvermogen van een domein heeft gedefinieerd.
Verantwoord linken is een aanwinst voor uw succes

Backlinks zijn een cruciaal aspect bij het creëren van zichtbaarheid voor elke website. Kwaliteit overtreft elke keer kwantiteit, waardoor linkbuilding zowel een kunst als een wetenschap wordt. Het vinden van manieren waarop websites creatief naar u kunnen linken, buiten de gebaande paden denken, kan leiden tot het verkrijgen van hoogwaardige links.

Houd er altijd rekening mee dat public relations een groot deel van linkbuilding is. Bouw relaties op met degenen die u het meest zullen helpen bij uw inspanningen en wederkerig waar het nodig is om een ??wederzijds voordelige relatie te onderhouden.

De kwaliteit van uw links weegt zwaarder dan de hoeveelheid, dus link op een verantwoorde manier om langdurig succes en een betere zoekbaarheid te bevorderen.