200 rankingfactoren van Google in 2023

Je weet misschien al dat Google meer dan 200 factoren gebruikt in hun algoritme ...
Maar wat zijn ze in dan?

Domein factoren
Pagina-niveau factoren
Factoren op siteniveau
Backlink-factoren
Gebruikersinteractie
Speciale regels voor Google-algoritmen
Merksignalen
On-Site Webspam-factoren
Off-site Webspam-factoren

Domein factoren


1. Domein Leeftijd: in deze video stelt Matt Cutts van Google dat:
"Het verschil tussen een domein dat zes maanden oud is versus een jaar oud is helemaal niet zo groot." Met andere woorden, ze gebruiken domein leeftijd ... maar het is niet erg belangrijk.

2. Zoekwoord verschijnt in topdomein: dit geeft niet de boost die het vroeger was. Maar het hebben van een trefwoord in uw domein fungeert nog steeds als een relevant signaal .

3. Zoekwoord als eerste woord in domein: een domein dat begint met hun doelzoekwoord heeft een voorsprong op sites die dat zoekwoord niet in hun domein hebben (of het trefwoord in het midden of het einde van hun domein hebben).

4. Domeinregistratie-lengte: in een Google-patent staat:
"Waardevolle (legitieme) domeinen worden vaak meerdere jaren vooruit betaald, terwijl deportabele (ongeldige) domeinen zelden langer dan een jaar worden gebruikt. Daarom kan de datum waarop een domein in de toekomst verloopt, worden gebruikt als factor bij het voorspellen van de legitimiteit van een domein. "

5. Sleutelwoord in subdomein: het expertpanel van Moz is het ermee eens dat een sleutelwoord in het subdomein de ranglijst kan verbeteren.
 
6. Domeingeschiedenis: een site met een vluchtig eigendom of meerdere druppels kan Google vertellen de geschiedenis van de site opnieuw in te stellen, waarbij links die verwijzen naar het domein worden genegeerd. Of in bepaalde gevallen kan een bestraft domein de boete overdragen aan de nieuwe eigenaar .

7. Exacte-overeenkomstdomein: Exacte overeenkomst Domeinen geven u mogelijk nog steeds een lichte voorsprong. Maar als uw EMD toevallig een site van lage kwaliteit is, is deze kwetsbaar voor de EMD-update .

8. Publieke versus private WhoIs: Private Who's informatie kan een teken zijn van "something to hide". Googler Matt Cutts wordt als volgt geciteerd :
"... Toen ik de whois op hen controleerde, hadden ze allemaal" whois privacy protection service "op hen. Dat is relatief ongebruikelijk. ... Het hebben van whois privacy ingeschakeld is niet automatisch slecht, maar als je verschillende van deze factoren allemaal bij elkaar hebt, praat je vaak over een heel ander type webmaster dan de persoon die maar een enkele site heeft. "

9. De eigenaar van de bestraffende eigenaar: als Google een bepaalde persoon als een spammer identificeert, is het logisch dat ze andere sites die eigendom zijn van die persoon kritisch bekijken.

10. Land TLD extensie: met een Country Code Top Level Domein (.cn, .pt, .ca) kan de site rangschikken voor dat specifieke land ... maar het kan het vermogen van de site om wereldwijd te rangschikken beperken.
 

Pagina-niveau factoren


11. Zoekwoord in title-tag: Hoewel het niet zo kritiek was als het ooit was, blijft uw title-tag een belangrijk SEO- signaal op de pagina .

12. Titellabel begint met trefwoord : volgens Moz hebben title-tags die beginnen met een zoekwoord de neiging beter te presteren dan title-tags met het trefwoord tegen het einde van de tag.

13. Zoekwoord in beschrijving Tag: Google gebruikt het metabeschrijvingslabel niet als een signaal voor directe classificatie. Uw beschrijvingstag kan echter van invloed zijn op de klikfrequentie, wat een sleutelfactor is. 

14. Zoekwoord verschijnt in H1-tag: H1-tags zijn een "tweede title-tag". Samen met uw title-tag gebruikt Google uw H1-tag als een secundair relevantiesignaal, volgens de resultaten van dit correlatieonderzoek :

15. TF-IDF: Een mooie manier om te zeggen: "Hoe vaak verschijnt een bepaald woord in een document?". Hoe vaker dat woord op een pagina wordt weergegeven, hoe waarschijnlijker het is dat de pagina over dat woord gaat. Google gebruikt waarschijnlijk een geavanceerde versie van TF-IDF.

16. Inhoudslengte: inhoud met meer woorden kan een bredere breedte beslaan en heeft waarschijnlijk de voorkeur in het algoritme in vergelijking met kortere, oppervlakkige artikelen. Sterker nog, uit een recent ranking-factorenonderzoek blijkt dat de lengte van de content correleerde met de positie van de SERP .
 
17. Inhoudsopgave: het gebruik van een gekoppelde inhoudsopgave kan Google helpen de inhoud van uw pagina beter te begrijpen. 

18. Trefwoorddichtheid : hoewel niet zo belangrijk als het ooit was, kan Google het gebruiken om het onderwerp van een webpagina te bepalen. Maar overboord gaan kan je pijn doen.

19. Latente semantische indexering Trefwoorden in inhoud(LSI): LSI-sleutelwoorden helpen zoekmachines betekenis uit woorden te halen die meer dan één betekenis hebben (bijvoorbeeld: Apple, het computerbedrijf versus Apple, het fruit). De aanwezigheid / afwezigheid van LSI fungeert waarschijnlijk ook als een inhoudskwaliteitssignaal.

20. LSI-trefwoorden in titel en beschrijving Tags: Net als bij webpagina-inhoud kunnen LSI-zoekwoorden in pagina-metatags waarschijnlijk helpen om onderscheid te maken tussen woorden met meerdere potentiële betekenissen. Kan ook fungeren als een signaal voor relevantie.

21. Pagina-omslagen Onderwerp Diepte: er is een bekende correlatie tussen de diepte van de dekking van onderwerpen en Google-ranglijsten. Daarom hebben pagina's die elke hoek beslaan waarschijnlijk een voorsprong ten opzichte van pagina's die slechts een onderwerp gedeeltelijk dekken.

22. Pagina Snelheid laden via HTML: zowel Google als Binggebruiken de laadsnelheid van de pagina als een rangordefactor.Zoekmachinespiders kunnen uw sitesnelheid redelijk nauwkeurig schatten op basis van de HTML-code van uw pagina.

23. Pagina Snelheid laden via Chrome : Google kan ook Chrome-gebruikersgegevens gebruiken om beter te kunnen omgaan met de laadtijd van een pagina. Op die manier kunnen ze meten hoe snel een pagina daadwerkelijk naar gebruikers laadt.

24. Gebruik van AMP: hoewel dit geen directe Google-rankingfactor is , is AMP wellicht een vereiste om te classificeren in de mobiele versie van de Google Nieuws-carrousel .

25. Entiteitsovereenkomst: komt de inhoud van een pagina overeen met de " entiteit " waarnaar een gebruiker op zoek is? Als dat het geval is, krijgt die pagina mogelijk een hogere positie voor dat zoekwoord.

26. Google Hummingbird: deze " algoritmewijziging " heeft Google geholpen verder te gaan dan alleen zoekwoorden. Dankzij Hummingbird kan Google het onderwerp van een webpagina nu beter begrijpen.

27. Dubbele inhoud: identieke inhoud op dezelfde site (zelfs enigszins aangepast) kan de zichtbaarheid van de zoekmachine van een site negatief beïnvloeden .

28. Rel = Canonical: bij correct gebruik kan het gebruik van deze tag voorkomen dat Google uw site bestraft voor dubbele inhoud.

29. Beeldoptimalisatie: afbeeldingen verzenden zoekmachines belangrijke relevantie signalen via hun bestandsnaam, alternatieve tekst, titel, beschrijving en bijschrift.

30. Inhoudsgeschiedenis: de update van Google Caffeine is in hetvoordeel van onlangs gepubliceerde of bijgewerkte inhoud, vooral voor tijdgevoelige zoekopdrachten. Om het belang van deze factor te benadrukken, toont Google de datum van de laatste update van een pagina voor bepaalde pagina's:
 
31. Magnitude van inhoudsupdates : het belang van bewerkingen en wijzigingen dient ook als versheidsfactor. Het toevoegen of verwijderen van volledige secties is belangrijker dan het omschakelen van de volgorde van enkele woorden of het corrigeren van een typefout.

32. Historische pagina-updates: hoe vaak is de pagina in de loop van de tijd bijgewerkt? Dagelijks, wekelijks, om de 5 jaar? De frequentie van pagina-updates speelt ook een rol bij versheid.

33. Uitdrukkelijke zoekwoorden : als een sleutelwoord wordt weergegeven in de eerste 100 woorden van de inhoud van een pagina, is dit gekoppeld aan de rangschikking op de eerste pagina van Google .

34. Zoekwoord in H2, H3 Tags : als uw zoekwoord wordt weergegeven als een tussenkopje in H2- of H3-indeling, kan dit een ander zwak relevant signaal zijn. In feite zegt Googler John Mueller :
"Deze heading-tags in HTML helpen ons de structuur van de pagina te begrijpen."

35. Uitgaande verbindingskwaliteit : veel SEO's denken dat het koppelen van machtsposities helpt om vertrouwenssignalen naar Google te verzenden. En dit wordt ondersteund door een recent industrieel onderzoek .

36. Outbound Link-thema: volgens The Hillop Algorithm kan Google de inhoud van de pagina's waarnaar u linkt gebruiken als een relevantiesignaal. Als u bijvoorbeeld een pagina heeft over auto's die links bevat naar filmgerelateerde pagina's, kan dit Google vertellen dat uw pagina over de film Cars gaat en niet over de auto.

37. Grammatica en spelling: correcte grammatica en spelling is een kwaliteitssignaal, hoewel Cutts een paar jaar later gemengde berichten gaf over het al dan niet belangrijk zijn.

38. Gesyndiceerde inhoud: is de inhoud van het origineel van de pagina? Als het wordt geschrapt of gekopieerd van een geïndexeerde pagina, zal het niet zo goed rangschikken ... of wordt het helemaal niet geïndexeerd.

39. Mobielvriendelijke update: vaak aangeduid als " Mobilegeddon ", deze update beloonde pagina's die correct waren geoptimaliseerd voor mobiele apparaten.

40. Mobiele bruikbaarheid: Websites die mobiele gebruikers gemakkelijk kunnen gebruiken, kunnen een voorsprong hebben in de "Mobile-first Index" van Google.

41. "Verborgen" inhoud op mobiel: verborgen inhoud op mobiele apparaten wordt mogelijk niet geïndexeerd (of mag niet zo zwaar worden gewogen) als volledig zichtbare inhoud. Een Googler heeft onlangs echter verklaard dat verborgen inhoud OK is. Maar zei ook dat in dezelfde video: "... als het kritieke inhoud is, deze zichtbaar moet zijn ...".

42. Nuttige aanvullende inhoud: volgens een nu gepubliceerd Google Rater-richtsnoerdocument is nuttige aanvullende inhoud een indicator voor de kwaliteit van een pagina (en dus voor Google).Voorbeelden zijn valutaconversieprogramma's, leningrente-calculators en interactieve recepten.

43. Inhoud verborgen achter tabbladen: moeten gebruikers op een tabblad klikken om een ??deel van de inhoud op uw pagina te tonen? Als dat het geval is, heeft Google gezegd dat deze inhoud "niet mag worden geïndexeerd".

44. Aantal uitgaande koppelingen: te veel dofollow-OBL's kunnen de PageRank "lekken" , wat de rangorde van die pagina kan schaden.

45. Multimedia: afbeeldingen, video's en andere multimedia-elementen kunnen fungeren als signaal voor de beeldkwaliteit. Een branche-onderzoek vond bijvoorbeeld een verband tussen multimedia en ranglijsten:

46. ??Aantal interne links dat verwijst naar pagina: het aantal interne links naar een pagina geeft het belang aan van andere pagina's op de site.

47. Kwaliteit van interne links Verwijzing naar pagina : Interne links van gezaghebbende pagina's op domein hebben een sterker effectdan pagina's met geen of lage PageRank.

48. Verbroken koppelingen: te veel verbroken links op een pagina kan een teken zijn van een verwaarloosde of verlaten site. Het document van Google Rater Guidelines gebruikt gebroken links om de kwaliteit van een homepage te beoordelen.

49. Leesniveau: er is geen twijfel dat Google het leesniveau van webpagina's schat.
Maar wat ze met die informatie doen, staat ter discussie. Sommigen zeggen dat een basislezeniveau je helpt beter te rangschikken omdat het de massa zal aanspreken. Maar anderen associëren een basisleesniveau met inhoudsmolens zoals Ezine-artikelen.

50. Affiliate links : Affiliate links zelf zullen je rankings waarschijnlijk niet schaden. Maar als je er te veel hebt, kan het algoritme van Google meer aandacht besteden aan andere kwaliteitssignalen om er zeker van te zijn dat je geen " dunne affiliate-site " bent.

51. HTML-fouten / W3C-validatie : veel HTML-fouten of slordige codering kunnen een teken zijn van een site van slechte kwaliteit. Hoewel controversieel, denken veel van de SEO dat een goed gecodeerde pagina wordt gebruikt als een kwaliteitssignaal.

52. Domein Autoriteit : als alle dingen gelijk zijn, zal een pagina op een gezaghebbend domein hoger scoren dan een pagina op een domein met minder autoriteit.

53. Page's PageRank: niet perfect gecorreleerd. Maar pagina's met veel autoriteit hebben de neiging om pagina's te overtreffen zonder veel linkautoriteit .

54. URL-lengte: te lange URL's kunnen de zichtbaarheid van een zoekmachine in een pagina negatief beïnvloeden. Uit verschillende branchestudies is namelijk gebleken dat korte URL's in de zoekresultaten van Google vaak een beetje afwijken .

55. URL-pad : een pagina dichter bij de startpagina kan een lichte autoriteitsboost krijgen vergeleken met pagina's die diep in de architectuur van een site zijn begraven.

56. Menselijke redacteuren: hoewel Google dit nooit heeft bevestigd, heeft het een patent aangevraagd voor een systeem dat menselijke redacteuren in staat stelt de SERP's te beïnvloeden.

57. Paginacategorie: de categorie waarop de pagina verschijnt, is een relevantieteken. Een pagina die deel uitmaakt van een nauw verwante categorie kan een relevantieboost krijgen in vergelijking met een pagina die is opgeslagen onder een niet-verwante categorie.

58. WordPress Tags: tags zijn WordPress-specifiek relevantie signaal.Volgens Yoast.com :
"De enige manier om uw SEO te verbeteren, is door de ene inhoud aan een andere te koppelen, en meer specifiek een groep berichten aan elkaar."

59. Zoekwoord in URL : een ander relevantiesignaal. Een Google-vertegenwoordiger noemde dit onlangs een " een zeer kleine rangschikkingsfactor ". Maar een ranking factor toch.

60. URL- reeks : de categorieën in de URL-reeks worden gelezen door Google en kunnen een thematisch signaal geven naar waar een pagina over gaat:

61. Referenties en bronnen: Verwijzingen naar referenties en bronnen, zoals onderzoeksdocumenten, kunnen een teken van kwaliteit zijn. Volgens de kwaliteitsrichtlijnen van Google moeten reviewers bij het bekijken van bepaalde pagina's op hun hoede zijn voor bronnen: 'Dit is een onderwerp waar expertise en / of gezaghebbende bronnen belangrijk zijn ...'. Google heeft echter ontkend dat ze externe links gebruiken als een volgsignaal.

62. Opsommingstekens en genummerde lijsten: Opsommingen en genummerde lijsten helpen bij het opdelen van uw inhoud voor lezers, waardoor ze gebruiksvriendelijker worden. Google is het waarschijnlijk eens en geeft misschien de voorkeur aan inhoud met kogels en cijfers.

63. Prioriteit van pagina in sitemap: de prioriteit die een pagina wordt gegeven via het sitemap.xml-bestand kan van invloed zijn op de rangorde.

64. Te veel uitgaande links: Rechtstreeks uit het bovengenoemde kwaliteitsbeoordelingsdocument:
"Sommige pagina's hebben veel te veel links, verdoezelen de pagina en leiden af ??van de hoofdcontent."

65. Aantal andere zoekwoorden Paginarangen Voor: Als de pagina voor meerdere andere zoekwoorden wordt gebruikt, kan Google Google een intern teken van kwaliteit geven.

66. Paginatijd: hoewel Google de voorkeur geeft aan nieuwe inhoud, kan een oudere pagina die regelmatig wordt bijgewerkt, beter presteren dan een nieuwere pagina.

67. Gebruiksvriendelijke lay-out: Nogmaals de Google Quality Guidelines Document aanhalen:
"De pagina-indeling op pagina's van de hoogste kwaliteit maakt de hoofdinhoud direct zichtbaar."

68. Geparkeerde domeinen : een update van Google in december 2011 verminderde zoekzichtbaarheid van geparkeerde domeinen.

69. Nuttige inhoud: zoals opgemerkt door Backlinko-lezer Jared Carrizales , kan Google onderscheid maken tussen "kwaliteit" en "nuttige" inhoud .
 

Factoren op siteniveau


70. Inhoud biedt waarde en unieke inzichten: Google heeft verklaard dat ze sites die geen nieuwe of nuttige dingen brengen, en met name niet-geaffilieerde sites, graag benadelen.

71. Contactpagina: in het bovengenoemde Google-kwaliteitsdocument staat dat ze de voorkeur geven aan sites met een 'geschikt aantal contactgegevens'. Vermeende bonus als uw contactgegevens overeenkomen met uw whois-info.

72. Domein Vertrouwen / TrustRank: Veel SEOs geloven dat "TrustRank" een enorm belangrijke ranking factor is. En een recentelijk gearchiveerd Google-patent met de titel 'Resultaatbeoordeling op basis van vertrouwen' lijkt dit te ondersteunen.

73. Sitearchitectuur: een goed samengestelde sitearchitectuur (bijvoorbeeld een silolijst) helpt Google thematisch uw inhoud te ordenen . Het kan Googlebot ook helpen bij het openen en indexeren van alle pagina's van uw site.

74. Site-updates: veel SEO's zijn van mening dat updates van de website - en vooral wanneer nieuwe inhoud aan de site wordt toegevoegd - een versheidsfactor op de hele site werken. Hoewel Google onlangs heeft ontkend dat ze 'publicatiefrequentie' gebruiken in hun algoritme.

75. Aanwezigheid van sitemap: een sitemap helpt zoekmachines uw pagina's gemakkelijker en grondiger te indexeren, waardoor de zichtbaarheid verbetert.

76. Uptime van de site : veel downtime van site-onderhoud of serverproblemen kunnen schadelijk zijn voor uw ranglijst (en zelfs resulteren in deindexering als deze niet wordt gecorrigeerd).

77. Serverlocatie : serverlocatie beïnvloedt waar uw site zich in verschillende geografische regio's ( bron ) bevindt. Vooral belangrijk voor geospecifieke zoekopdrachten.

78. SSL-certificaat : Google heeft bevestigd dat HTTPS wordt gebruiktals een ranglijstsignaal. 

79. Servicevoorwaarden en privacypagina's : deze twee pagina's helpen Google te vertellen dat een site een betrouwbaar lid van internet is.

80. Dubbele Meta-informatie On-Site : dubbele meta-informatie op uw site kan de zichtbaarheid van al uw pagina's verminderen. In feite waarschuwt de Search Console u als u er te veel van hebt.

81. Breadcrumb-navigatie: dit is een gebruiksvriendelijke sitearchitectuur die gebruikers (en zoekmachines) helpt te weten waar ze zich op een site bevinden:
Google stelt dat : "Google Search gebruikt broodkruimelpijlup in de hoofdtekst van een webpagina om de informatie van de pagina in de zoekresultaten te categoriseren."

82. Geoptimaliseerd voor mobiel: met meer dan de helft van alle zoekopdrachten op mobiele apparaten wil Google zien dat uw site is geoptimaliseerd voor mobiele gebruikers . In feite bestraft Google nu websites die niet mobielvriendelijk zijn

83. YouTube: het lijdt geen twijfel dat YouTube-video's een voorkeursbehandeling krijgen in de SERP's (waarschijnlijk omdat Google het bezit)
In feite heeft Search Engine Land vastgesteld dat het verkeer van YouTube.com aanzienlijk is toegenomen na Google Panda .

84. Bruikbaarheid van de site: een site die moeilijk te gebruiken of te navigeren is, kan rankings indirect beschadigen door de tijd ter plaatse te verminderen, bekeken pagina's en bouncepercentage (met andere woorden Rank Rank-factoren ).

85. Gebruik van Google Analytics en Google Search Console:sommigen denken dat het hebben van deze twee programma's op uw site de indexering van uw pagina's kan verbeteren. Ze kunnen ook rechtstreeks van invloed zijn op rankings door Google meer gegevens te geven om mee te werken (dwz een nauwkeuriger bouncepercentage, ongeacht of u verwijzingsverkeer ontvangt van uw backlinks, enzovoort).Dat gezegd hebbende, heeft Google dit als een mythe ontkend .

86. Beoordelingen door gebruikers / Reputatie van de site: de reputatie van een site op sites als Yelp.com speelt waarschijnlijk een belangrijke rol in het algoritme van Google. Google publiceerde zelfs een zelden openhartig overzicht van hoe ze online beoordelingen gebruiken nadat een site betrapt werd bij het rippen van klanten in een poging om pers en links te krijgen.
 

Backlink-factoren


87. Linking Domain Age: Backlinks van verouderde domeinen zijn wellicht krachtiger dan nieuwe domeinen.

88. # Linking Root Domains: het aantal verwijzende domeinen is een van de belangrijkste rangordefactoren in het algoritme van Google, zoals u kunt zien aan de hand van deze industriestudie van 1 miljoen zoekresultaten van Google.

89. Aantal links van afzonderlijke IP-adressen van de C-klasse: links van afzonderlijke IP-adressen van klasse-c suggereren dat een breder scala aan sites naar u linkt, wat kan helpen bij het rangschikken .

90. Aantal koppelingspagina's : het totale aantal koppelingspagina's - zelfs van hetzelfde domein - heeft invloed op de ranglijst .

91. Backlink Anchor-tekst : zoals vermeld in deze beschrijving van het oorspronkelijke algoritme van Google:
"Ten eerste bieden ankers vaak nauwkeuriger beschrijvingen van webpagina's dan de pagina's zelf."
Het is duidelijk dat ankertekst minder belangrijk is dan voorheen (en, wanneer overgeoptimaliseerd , werken als een webspamsignaal ). Maar zoekwoord-rijke ankertekst verzendt nog steeds een sterk relevantie-signaal in kleine doses.

92. Alt-tag (voor afbeeldingskoppelingen) : Alt-tekst fungeert als anchor-tekst voor afbeeldingen.

93. Links van .edu of .gov Domeinen : Matt Cutts heeft verklaarddat TLD geen invloed heeft op het belang van een site. Dat weerhoudt SEO's er echter niet van te denken dat er een speciale plaats is in de algo voor .gov en .edu TLD's.

94. Autoriteit van de koppelingspagina: de autoriteit (PageRank) van de verwijzende pagina is een zeer belangrijke rangschikking geweest sinds de begintijd van Google en is dat nog steeds .

95. Autoriteit van het koppelingsdomein : de autoriteit van het verwijzende domein kan een onafhankelijke rol spelen in de waarde van een koppeling.

96. Links van concurrenten: links van andere pagina's die in dezelfde SERP staan, kunnen waardevoller zijn voor de rangschikking van een pagina voor dat specifieke trefwoord.

97. Links van "verwachte" websites: hoewel speculatief, geloven sommige SEOs dat Google uw website niet volledig vertrouwt totdat u een link krijgt van een reeks "verwachte" sites in uw branche.

98. Links van slechte buurten: links van zogenaamde "slechte buurten" kunnen schadelijk zijn voor uw site .

99. Gastposten: hoewel koppelingen van gastposten nog steeds waarde hebben, zijn ze waarschijnlijk niet zo krachtig als echte redactionele links (plus, " grootschalige " gastposting kan uw site in de problemen brengen).

100. Links van advertenties: volgens Google mogen links van advertenties niet worden gevolgd. Het is echter waarschijnlijk dat Google links van advertenties kan identificeren en filteren.

101. Homepage Autoriteit: Links naar de startpagina van een verwijzende pagina kunnen van bijzonder belang zijn bij het evalueren van het gewicht van een site - en dus van een link -.

102. Nofollow Links: Dit is een van de meest controversiële onderwerpen in SEO. Het officiële woord van Google over deze kwestie is:
"Over het algemeen volgen we ze niet."
Wat suggereert dat ze dat doen ... tenminste in bepaalde gevallen. Het hebben van een bepaald aantal nofollow links kan ook een natuurlijk versus onnatuurlijk linkprofiel aangeven.

103. Diversiteit van linktypen: een onnatuurlijk groot percentage van uw links afkomstig zijn van één bron (bijvoorbeeld forumprofielen, blogopmerkingen) kan een teken zijn van webspam. Aan de andere kant zijn links uit verschillende bronnen een teken van een natuurlijk linkprofiel.

104. "Gesponsorde links" of andere woorden rond link:woorden als "sponsors", "linkpartners" en "gesponsorde links" kunnen de waarde van een link verminderen.

105. Contextuele koppelingen: koppelingen die zijn ingesloten in de inhoud van een pagina worden beschouwd als krachtiger dan koppelingen op een lege pagina of elders op de pagina.

106. Overmatige 301 omleidingen naar pagina: Backlinks afkomstig van 301-omleidingen verdunnen enige PageRank, volgens een webmaster Help-video .

107. Ankertekst interne koppeling : ankertekst interne koppeling is een ander relevant signaal. Hoewel interne links waarschijnlijk veel minder gewicht hebben dan ankertekst afkomstig van externe sites.

108. Naamtoewijzing koppeling : de koppelingstitel (de tekst die verschijnt als u de muisaanwijzer over een koppeling beweegt) kan ook worden gebruikt als een zwak relevantheidsignaal.

109. Land-TLD van verwijzingsdomein: koppelingen verkrijgen van landspecifieke extensies op topniveau op het hoogste niveau (.de, .cn, .co.uk) kunnen u helpen beter te classificeren in dat land.

110. Linklocatie in inhoud: Links in het begin van een inhoud kunnen iets meer gewicht hebben dan links aan het einde van de inhoud.

111. Linklocatie op pagina: waar een link op een pagina wordt weergegeven, is belangrijk. Over het algemeen is een link die is ingesloten in de inhoud van een pagina krachtiger dan een link in het footer- of zijbalkgebied.

112. Linking Domain Relevancy: Een link van een site in een vergelijkbare niche is significant krachtiger dan een link van een volledig onafhankelijke site.

113. Relevantie op paginaniveau: een link van een relevante paginageeft ook meer waarde door.

114. Zoekwoord in titel: Google geeft extra liefde aan links van pagina's die het trefwoord van uw pagina bevatten in de titel ("Experts die koppelen aan experts".)

115. Positieve verbindingssnelheid: een site met een positieve verbindingssnelheid krijgt meestal een SERP-boost omdat het laat zien dat uw site steeds populairder wordt.

116. Negatieve verbindingssnelheid: aan de andere kant kan een negatieve verbindingssnelheid de ranglijst aanzienlijk verminderen, omdat dit een teken is van afnemende populariteit.

117. Links van 'Hub'-pagina's: het Hilltop-algoritme suggereert dat het krijgen van links van pagina's die als topmateriaal (of hubs) voor een bepaald onderwerp worden beschouwd, een speciale behandeling krijgt.

118. Link van Authority-sites: een link van een site die als een 'authority-site' wordt beschouwd, geeft waarschijnlijk meer sap door dan een link van een kleine, relatief onbekende site.

119. Gekoppeld als Wikipedia Bron: Hoewel de links nofollow zijn, denken velen dat het krijgen van een link van Wikipedia je een beetje extra vertrouwen en autoriteit geeft in de ogen van zoekmachines.

120. Co-voorvallen: de woorden die meestal rond uw backlinks verschijnen , vertellen Google waar die pagina over gaat .

121. Backlink-leeftijd: volgens een Google-patent hebben oudere links meer rangordevermogen dan nieuw geslagen backlinks.

122. Links van Real Sites versus 'Splogs': vanwege de toename van blognetwerken, hecht Google waarschijnlijk meer gewicht aan links afkomstig van 'echte sites' dan aan valse blogs. Ze maken waarschijnlijk gebruik van merk- en gebruikersinteractie signalen om onderscheid te maken tussen deze twee.

123. Natural Link-profiel: een site met een "natuurlijk" linkprofiel zal hoog scoren en duurzamer zijn voor updates dan een die duidelijk black hat-strategieën heeft gebruikt om links te bouwen.

124. Wederzijdse links: de pagina Koppelingsschema's van Googlegeeft een overzicht van "Overmatige koppeling van links" als een koppelingsschema om te voorkomen.

125 Door gebruikers gegenereerde inhoud Koppelingen: Google kan UGC identificeren versus inhoud die door de daadwerkelijke site-eigenaar is gepubliceerd. Ze weten bijvoorbeeld dat een link van het officiële WordPress.com-blog heel anders is dan een link van besttoasterreviews.wordpress.com.

126. Koppelingen vanaf 301: koppelingen van 301-omleidingen kunnen een klein beetje sap verliezen in vergelijking met een directe link.Matt Cutts zegt echter dat een 301s vergelijkbaar zijn met directe links

127. Schema.org Gebruik: pagina's die microformats ondersteunen, kunnen zonder deze boven pagina's gerangschikt zijn. Dit kan een directe stimulans zijn of het feit dat pagina's met microformattering een hogere SERP CTR hebben:
 
128. TrustRank of Linking Site: de betrouwbaarheid van de site die naar u linkt bepaalt hoeveel "TrustRank" aan u wordt doorgegeven.

129. Aantal uitgaande links op pagina: PageRank is eindig. Een link op een pagina met honderden externe links geeft minder PageRank door dan een pagina met een handvol uitgaande links.

130. Forumkoppelingen: vanwege spamming op bedrijfsniveau kan Google links van forums aanzienlijk devalueren .

131. Aantal woorden voor het koppelen van inhoud: een koppeling uit een woord met een waarde van 1000 woorden is waardevoller dan een koppeling binnen een fragment van 25 woorden.

132. Kwaliteit van het linken van inhoud: Koppelingen van slecht geschreven of gesponsorde inhoud geven niet zoveel waarde als koppelingen van goed geschreven, inhoud.

133. Sitewide links : Matt Cutts heeft bevestigd dat sitewide links zijn "gecomprimeerd" om te tellen als een enkele link.
 

Gebruikersinteractie


134. RankBrain: RankBrain is het AI-algoritme van Google. Velen geloven dat het belangrijkste doel is om te meten hoe gebruikers omgaan met de zoekresultaten (en de resultaten dienovereenkomstig te rangschikken).

135. Organische klikfrequentie voor een zoekwoord : volgens Google kunnen pagina's waarop meer wordt geklikt in de CTR een SERP-boost krijgen voor dat specifieke zoekwoord.

136. Organische CTR voor alle zoekwoorden : de organische CTR van een site voor alle zoekwoorden waarvoor deze geldt, kan een op mensen gebaseerd, gebruikersinteractie-signaal zijn (met andere woorden een ' kwaliteitsscore' voor de organische resultaten ).

137. Bouncepercentage: niet iedereen in SEO is het eens over het bouncepercentage, maar het kan een manier zijn van Google om hun gebruikers te gebruiken als kwaliteitstesters (pagina's met een hoog bouncepercentage zijn waarschijnlijk geen geweldig resultaat voor dat zoekwoord) . Ook vond een recente studie van SEMRush een correlatie tussen bouncepercentage en Google-ranglijsten.

138. Direct verkeer: er is bevestigd dat Google gegevens uit Google Chrome gebruikt om te bepalen hoeveel mensen de site bezoeken (en hoe vaak). Sites met veel direct verkeer zijn waarschijnlijk sites van een hogere kwaliteit dan sites die weinig direct verkeer ontvangen. De SEMRush-studie die ik zojuist noemde, vond zelfs een significante correlatie tussen direct verkeer en Google-ranglijsten.

139. Herhaal het verkeer : sites met terugkerende bezoekers kunnen een Google-rankingboost krijgen.

140. Pogosticking: "Pogosticking" is een speciaal type bounce. In dit geval klikt de gebruiker op andere zoekresultaten in een poging het antwoord op zijn vraag te vinden.
Resultaten die mensen van Pogostick van een significante rangschikking kunnen krijgen .

141. Geblokkeerde sites : Google heeft deze functie beëindigd in Chrome. Panda gebruikte deze functie echter als een kwaliteitssignaal.Google kan dus nog steeds een variant hiervan gebruiken.

142. Chrome-bladwijzers: we weten dat Google gebruiksgegevens van de Chrome-browser verzamelt . Pagina's die in Chrome zijn voorzien van een bladwijzer, krijgen mogelijk een boost.

143. Aantal opmerkingen: pagina's met veel opmerkingen kunnen een signaal zijn van gebruikersinteractie en kwaliteit. In feite zei een Googler dat opmerkingen "veel" kunnen helpen bij het rangschikken.

144. Dwell Time: Google besteedt veel aandacht aan 'dwell time': hoe lang mensen op uw pagina doorbrengen als ze uit een Google-zoekopdracht komen. Dit wordt ook wel 'lange kliks versus korte klikken' genoemd. Kortom: Google meet hoe lang Google-zoekers op uw pagina doorbrengen. Hoe langer het duurt, hoe beter.
 

Speciale regels voor Google-algoritmen


145. Query verdient versheid: Google geeft nieuwere pagina's een boost voor bepaalde zoekopdrachten .

146. Query verdient diversiteit: Google kan diversiteit toevoegen aan een SERP voor dubbelzinnige zoekwoorden, zoals "Ted", "WWF" of "ruby".

147. Browsen door de gebruiker : dit heb je waarschijnlijk zelf opgemerkt: websites die je bezoekt krijgen vaak een SERP-boost voor je zoekopdrachten.

148. Gebruikers zoekgeschiedenis: Zoekketen beïnvloedt zoekresultaten voor latere zoekopdrachten . Als u bijvoorbeeld naar 'recensies' zoekt en vervolgens zoekt naar 'broodroosters', rangschikt Google eerder de recensiesites voor broodroosters in de SERP's.

149. Uitgelichte fragmenten: volgens een SEMRush-studie kiest Google uitgelichte fragmenten op basis van een combinatie van inhoudslengte, opmaak, paginabezit en HTTP-gebruik.

150. Geografische targeting: Google geeft de voorkeur aan sites met een IP-adres van een lokale server en een landspecifieke domeinnaam.

151. Veilig zoeken: zoekresultaten met vloekwoorden of inhoud voor volwassenen worden niet weergegeven voor mensen met SafeSearchingeschakeld.

152. Google+ kringen: hoewel Google+ in wezen dood is, geeft Google hogere resultaten weer voor auteurs en sites die u heeft toegevoegd aan uw Google Plus-kringen.

153. "YMYL" Trefwoorden: Google heeft hogere kwaliteitsnormenvoor "Uw geld of uw leven" -woorden.

154. DMCA-klachten: Google "downranks" -pagina's met legitieme DMCA-klachten .

155. Domein Diversiteit : de zogenaamde " Bigfoot Update " zou zogenaamd meer domeinen hebben toegevoegd aan elke SERP-pagina.

156. Transactiezoekopdrachten : Google geeft soms andere resultaten weer voor winkelgerelateerde zoekwoorden, zoals vluchtzoekopdrachten.

157. Lokale zoekopdrachten: voor lokale zoekopdrachten plaatst Google vaak lokale resultaten boven de 'normale' organische SERP's.

158. Top Stories-vak: Bepaalde trefwoorden activeren een Top Stories-vak:

159. Big Brands-voorkeur: na de Vince-update begon Google grote merken een boost te geven voor bepaalde zoekwoorden.

160. Winkelresultaten: Google geeft resultaten van Google Shopping soms weer in organische SERP's:

161. Afbeeldingsresultaten: Google-afbeeldingen verschijnen soms in de normale, organische zoekresultaten.

162. Resultaten paaseieren: Google heeft een tiental Easter Egg-resultaten . Als u bijvoorbeeld zoekt naar 'Atari Breakout' in de Google-zoekfunctie voor afbeeldingen, worden de zoekresultaten een speelbare game (!). Schreeuw uit naar Victor Pan voor deze.

163. Resultaten van afzonderlijke sites voor merken: Domein- of merkgerichte zoekwoorden brengen verschillende resultaten op dezelfde site .

164. Update betalingsdagleningen: dit is een speciaal algoritme dat is ontworpen om " zeer spammy zoekopdrachten " op te ruimen.
 

Merksignalen


165. Merknaam Anchor-tekst: ankertekst van het merk is een eenvoudig - maar sterk - merksignaal.

166. Gemarkeerde zoekopdrachten: mensen zoeken naar merken.Als mensen naar uw merk zoeken op Google, laat dit Google zien dat uw site een echt merk is.

167. Merk- en trefwoordzoekopdrachten: zoeken mensen samen met uw merk naar een specifiek zoekwoord (bijvoorbeeld: "Backlinko Google-rankingfactoren" of "Backlinko SEO")? Als dit het geval is, kan Google u een ranglijstversterking geven wanneer mensen zoeken naar de niet-gemerkte versie van dat zoekwoord in Google.

168. Site heeft een Facebook-pagina en houdt van: merken hebben meestal Facebook-pagina's met veel likes.

169. Site heeft Twitter-profiel met volgers: Twitter-profielen met veel volgers geven een populair merk aan.

170. Officiële Linkedin-bedrijfspagina: de meeste echte bedrijven hebben Linkedin-pagina's van bedrijven.

171. Bekend auteurschap: in februari 2013 claimde de CEO van Google, Eric Schmidt, beroemd:
"In de zoekresultaten zal informatie die is gekoppeld aan geverifieerde online profielen hoger gerangschikt zijn dan inhoud zonder een dergelijke verificatie, wat ertoe zal leiden dat de meeste gebruikers vanzelfsprekend op de topresultaten klikken (geverifieerd)."

172. Legitimiteit van Social Media Accounts: een social media-account met 10.000 volgers en 2 posts wordt waarschijnlijk veel anders geïnterpreteerd dan een ander 10.000-volger sterke account met veel interactie. In fact, Google filed a patent for determining whether or not social media accounts were real or fake.

173. Brand Mentions on Top Stories: Really big brands get mentioned on Top Stories sites all the time. In fact, some brands even have a feed of news from their own website, on the first page:

174. Unlinked Brand Mentions: Brands get mentioned without getting linked to. Google likely looks at non-hyperlinked brand mentionsas a brand signal.

175. Brick and Mortar Location: Real businesses have offices. It's possible that Google fishes for location-data to determine whether or not a site is a big brand.
 

On-Site Webspam Factors


176. Panda Penalty: Sites with low-quality content (particularly content farms ) are less visible in search after getting hit by a Panda penalty .

177. Links to Bad Neighborhoods: Linking out to “bad neighborhoods” — like spammy pharmacy or payday loan sites — may hurt your search visibility.

178. Redirects: Sneaky redirects is a big no-no . If caught, it can get a site not just penalized, but de-indexed.

179. Popups or “Distracting Ads”: The official Google Rater Guidelines Document says that popups and distracting ads is a sign of a low-quality site.

180. Interstitial Popups: Google may penalize sites that display full page “interstitial” popups to mobile users.
 
181. Site Over-Optimization: Yes, Google does penalize people for over-optimizing their site. This includes: keyword stuffing, header tag stuffing, excessive keyword decoration.

182. Gibberish Content: A Google Patent outlines how Google can identify “gibberish” content, which is helpful for filtering out spun or auto-generated content from their index.

183. Doorway-pagina's: Google wil dat de pagina die u aan Google laat zien, de pagina is die de gebruiker uiteindelijk ziet. Als uw pagina mensen doorverwijst naar een andere pagina, is dat een 'Doorway-pagina'. Uiteraard houdt Google niet van sites die Doorway-pagina's gebruiken.

184. Advertenties boven de vouw: het " Pagina-indeling Algoritme " bestraft sites met veel advertenties (en niet veel inhoud) boven de vouw.
 
185. Verbergen van gelieerde koppelingen: Te ver gaan bij het verbergen van gelieerde koppelingen ( vooral met cloaking ) kan een straf opleveren.

186. Fred: een bijnaam die wordt gegeven aan een reeks Google-updates vanaf 2017. Volgens Search Engine Land richt Fred zich op sites met een lage waarde die inkomsten boven hun gebruikers helpen. "

187. Gelieerde sites: het is geen geheim dat Google niet de grootste fan van gelieerde bedrijven is . En velen denken dat sites die inkomsten genereren met partnerprogramma's extra onder de loep worden genomen.

188. Autogenerationele inhoud: Google heeft begrijpelijkerwijs een hekel aan automatisch gegenereerde inhoud . Als ze vermoeden dat het verprutsen van computergegenereerde inhoud van uw site, kan dit resulteren in een boete of de-indexering.

189. Overmatige PageRank beeldhouwen : Te ver gaan met het beeldhouwen van PageRank - door niet alle uitgaande links te volgen - kan een teken zijn van gamen op het systeem.

190. IP- adres gemarkeerd als spam: als het IP-adres van uw server is gemarkeerd als spam, kan dit van invloed zijn op alle sites op die server .

191. Sporen met metatags: het vullen van zoekwoorden kan ook in metatags gebeuren. Als Google denkt dat je zoekwoorden aan je titel- en beschrijvingstags toevoegt in een poging om de alg te spelen, kunnen ze je site met een penalty treffen.
 

Off-site Webspam-factoren


192. Onnatuurlijke toevloed van links: een plotselinge (en onnatuurlijke) toestroom van links is een zeker teken van valse schakels.

193. Pinguin-penalty: Sites die werden geraakt door Google Penguinzijn aanzienlijk minder zichtbaar in de zoekresultaten. Hoewel, blijkbaar, Penguin nu meer gericht is op het filteren van slechte links versus het bestraffen van hele websites.

194. Koppelingsprofiel met hoge% links van lage kwaliteit: veel links van bronnen die gewoonlijk worden gebruikt door Black Hat-SEO's (zoals blogopmerkingen en forumprofielen) kunnen een teken zijn van gamen op het systeem.

195. Koppelingen van niet-gerelateerde websites: een hoog percentage backlinks van lokaal niet-gerelateerde websites kan de kans op handmatige boetes vergroten .

196. Onnatuurlijke links Waarschuwing: Google heeft duizenden "Google Search Console-melding van gedetecteerde onnatuurlijke links" -berichten verzonden. Dit gaat meestal vooraf aan een ranking-daling, hoewel niet 100% van de tijd .

197. Directory-links van lage kwaliteit : volgens Google kunnen baclinks van directory's van lage kwaliteit tot een boete leiden.

198. Widgetlinks: Google fronst de links die automatisch worden gegenereerd wanneer de gebruiker een 'widget' op zijn site insluit.

199. Links van IP-adres met dezelfde klasse C : als u een onnatuurlijk aantal links van sites op hetzelfde server-IP krijgt, kan Google bepalen of uw links afkomstig zijn van een blognetwerk .

200. Ankertekst "Vergif": het hebben van "vergiftigde" ankertekst (met name sleutelwoorden in de farmaceutische sector) die naar uw site verwijst, kan een teken zijn van spam of een gehackte site. Hoe dan ook, het kan de positie van uw site negatief beïnvloeden.

201. Unnatural Link Spike: A 2013 Google Patent beschrijft hoe Google kan identificeren of een toevloed van links naar een pagina legitiem is. Die onnatuurlijke links kunnen worden gedevalueerd.

202. Links van artikelen en persberichten: artikelenmappen en persberichten zijn zo misbruikt dat Google deze twee linkbuilding-strategieën nu in veel gevallen als een 'linkschema' beschouwt.

203. Handmatige acties: er zijn verschillende typen , maar de meeste hebben te maken met het bouwen van Black Hat-links.

204. Verkopen Links: Betrapt worden door links te verkopen, kan de zichtbaarheid van uw zoekopdracht schaden .

205. Google Sandbox: nieuwe sites die plotselinge toestroom van links krijgen, worden soms in de Google Sandbox geplaatst , waardoor de zichtbaarheid van de zoekresultaten tijdelijk wordt beperkt.

206. Google Dance: de Google Dance kan tijdelijk rangschikkingen opschudden. Volgens een Google-patent kan dit een manier zijn om te bepalen of een site al dan niet probeert het algoritme te spelen.

207. Disavow Tool: gebruik van de Disavow Tool kan een handmatige of algoritmische penalty verwijderen voor sites die het slachtoffer waren van negatieve SEO.

208. Verzoek tot heroverweging : een succesvol heroverwegingsverzoek kan een boete opheffen.

209. Tijdelijke koppelingsschema's: Google heeft betrapt op mensen die spamverbindingen maken en snel verwijderen. Ook bekend als een tijdelijk linkschema .
 
Conclusie
Dat is nogal een lijst.
Om samen te vatten, hier zijn de belangrijkste rankingfactoren van Google in 2018:
Verwijzende Domeinen
Organische klikfrequentie
Domein autoriteit
Mobiele bruikbaarheid
Woontijd
Totaal aantal backlinks
Inhoud kwaliteit
On-page SEO